НА ОВИМ ПРОСТОРИМА, ЈОШ ОД ПАМТИВЕКА ПА ДО ДАНАС, НАЈЖЕНА ЈЕ БИЛА СИНОНИМ ЖЕНСТВЕНОСТИ, ХРАБРОСТИ, ЛЕПОТЕ, ПОЖРТВОВАЊА, ХУМАНОСТИ, АЛИ И МНОГО ИСКОНСКЕ ПАТЊЕ, И УВЕК У ПОДРЕЂЕНОМ ПОЛОЖАЈУ КРОЗ ВЕКОВЕ И МИЛЕНИЈУМЕ.

        МЕЂУТИМ, НАЈЖЕНА СЕ ИЗБОРИЛА ХРАБРО СВОЈОМ СНАГОМ, МУДРОШЋУ И УМЕЋЕМ, АЛИ СВЕ  ЈЕ ТО ЈОШ ВЕОМА МАЛО, ТЕ САМ  ОВИМ АЛМАНАХОМ ПОКУШАО ДА ПОМЕРИМ СВЕ ГРАНИЦЕ ЈОШ ДАЉЕ, И ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ, ДА СУ ОНЕ ТО СТАЛНО И УПОРНО ЧИНИЛЕ УЗ ВЕЛИКЕ ЖРТВЕ.

        ВЕЧНОСТ И ЉУБАВ ЋЕ УВЕК ТРАЈАТИ, И ЗАТО НЕ ТРЕБА ЗАПОСТАВИТИ НАЈЖЕНУ, ЈЕР НАРОДИ КОЈИ СУ ТО ЧИНИЛИ КРОЗ ИСТОРИЈУ, БРЗО СУ НЕСТАЈАЛИ. ИСТРАЈНА ВЕРА И НАДА УЗ ПАТЊЕ ЈЕ МОЖДА НАЈВЕЋА МИСТЕРИЈА ЖИВОТА НАЈЖЕНЕ, И НИКАД ЈОЈ НИЈЕ ФАЛИО НИ ЈЕДАН АТОМ ЊЕНЕ СНАГЕ У ТОЈ НЕПРЕСТАНОЈ БОРБИ,  ДОБРА И ЗЛА.

        НАЈЖЕНА ЈЕ УВЕК  ГЛАВНИ ЧИНИЛАЦ СИМБОЛА ТЕ ВЕЧНОСТИ, ПРОДУЖЕНОГ НАСТАЈАЊА ЉУДСКОГ ЖИВОТА И ПОКРЕТАЧКА СНАГА ЧОВЕЧАНСТВА.  КУЛТУРА И УМЕТНОСТ  СУ ТРИЈУМФ НАД ХАОСОМ, А ГЛАВНИ ПОКРЕТАЧИ ДРУШТВА СУ НАЈЖЕНЕ,  А НАШИМ ИЗДАЊЕМ  НАЈ  ЖЕНЕ СРБИЈЕ, СМО ОБУХВАТИЛИ СВЕ ПРОФЕСИЈЕ И ХУМАНА ДЕЛА.

        ИДЕЈА И ПРИПРЕМА - НЕНАД ГЛИГОРИЈЕВИЋ.

        НАИМЕ, ЖЕЛЕЛИ СМО ДА ИСТАКНЕМО СВЕ ШТО ЈЕ НАЈБОЉЕ У СРБИЈИ И НАЈЛЕПШЕ, А КОЈЕ СЕ ОДНОСИ НА АФИРМАТИВНУ ВРЕДНОСТ ЗА НАШУ ЗЕМЉУ. ОВО ЋЕ БИТИ ВЕЧИТИ АЛМАНАХ ЗА МЛАДЕ, ЗА СВЕ СЛЕДЕЋЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ, ЈЕР ЋЕ ИЗЛАЗИТИ СВАКЕ ЧЕТИРИ (4) ГОДИНЕ, ТЕ ЋЕ ДОЋИ ДО ПРОМЕНА, ДОЋИ ЋЕ НОВЕ НАЈЖЕНЕ, НОВЕ ЈОШ БОЉЕ НЖС.

        ОВО ИЗДАЊЕ ТРЕБАЛО БИ ДА ИЗАЂЕ ДО 2025. ГОДИНЕ ЗА САЈАМ КЊИГА. ЗАИНТЕРЕСОВАНИ МОГУ КУПИТИ КЊИГУ У ПРЕТПЛАТИ ДО КРАЈА 2024. ГОДИНЕ СА ПОПУСТОМ ОД 50%.

 

 

 2022                                                                                                  С ЉУБАВЉУ, ВАШ уредник и аутор МАРИН БОШКО ФРРУГОР